tuinhuis met zwembad (Tilburg)

Achter op de kavel van de woning is in een net boven het maaiveld zwevende terrasplaat een zwembad verzonken.
Het tuinhuis ontstaat als vanzelfsprekend door de terrasplaat om te vouwen tot een wand- en een dakvlak en de ruimte die zo ontstaat te omhullen met glas. 

Ter wille van de ruimtelijke continuïteit zijn de binnenwanden van het sanitairblok los gehouden van de gevels en lopen de vloer- en plafondafwerking van binnen naar buiten door. 

De glazen gevels zijn strak gedetailleerd en samengesteld uit warmtewerende en isolerende beglazing in aluminium kozijnprofielen van Sky-frame.

Het éénlaagse transparante volume van “het poolhouse” biedt van binnen uit een panoramisch uitzicht over de tuin en het terras met het zwembad. 

De installaties van het zwembad en het tuinhuis bevinden zich in het souterrain onder het sanitairblok

   

gerealiseerd bij luijten-smeulders-architecten

 

woning Merum Zuid (Roermond)

De vrijstaande woning ligt aan de rand van een uitbreidingswijk in Merum, gemeente Roermond. Het gebied kenmerkt zich door een mix van vrije sector woningen in traditionele en moderne bouwstijl.

Deze eigentijds vormgegeven woning heeft in plaats van een zolder een kelder onder het gehele woongedeelte en is voorzien van een WKO- installatie die in de zomer als vloerkoeling kan worden ingezet.

Het hart van de woning bestaat uit een zeer ruime eetkeuken met een vide naar de fitnessruimte op de verdieping. Vanuit deze plek zijn het zitgedeelte, het kantoor en de garage/bijkeuken bereikbaar.

Het huis bestaat uit een onderbouw met een verduurzaamd houten gevelbekleding in combinatie met aluminium glaspuien en een bovenbouw uit donker gevelstucwerk waarvan het gevelstucwerk op een plaats naar het maaiveld doorgezet wordt.

Door positieverschil van het gevelmateriaal op de begane grond te introduceren ontstaat juist op deze plaats het overdekte terras.

De grote glaspuien in de achtergevel zijn voorzien van optrekbare zonweringslamellen.

   

stalwoning te Diessen

Aan de rand van het dorp Diessen ligt een boerderij waarvan de stal is gesplitst van het woongedeelte. In deze stal is binnen de omhulling van de bestaande gevels een volwaardige en ruime gezinswoning gerealiseerd die levensloopbestendig is .

De nieuwe woning wordt verwarmd en gekoeld met behulp van een warmtepomp die in een geprefabriceerde kelder is opgesteld.

Het woongedeelte staat door middel van een vide in open verbinding met een kantoor/werkruimte op de eerste verdieping. Vanuit de werkruimte kijkt men uit over het agrarisch landschap dat aan de achterzijde van de woning grenst.

Met respect voor de bestaande gevels aan de voorzijde en behoud van het karakter van het pand als geheel is er voor gekozen om de woning  in de achtergevel ter plaatse van de woonkamer en de vide van een grote nieuwe daglichtopening te voorzien.

De eigentijds vormgegeven dakdoorbrekingen zijn door de eigenaar van het pand zelf vakkundig voorzien van een zinken gevelbekleding .

De kozijnen in de bestaande en nieuwe gevelopeningen zijn in detail goed afgestemd op het karakter van deze stalwoning waardoor het grotendeels in eigen beheer gerealiseerde ontwerp er verzorgd uitziet.

   

uitbreiding woning te Tilburg

Een zorgvuldige detaillering en uitwerking van het eenvoudige uitbreidingsplan maakt deze tussenwoning zeer bijzonder.

Ter plaatse van de overgang tussen het oude en nieuwe deel van de woning worden de naastgelegen woningen bijna letterlijk “weggespiegeld”.

Tussen het nieuwe en oude gedeelte is een lichtstraat opgenomen die door het effect van de spiegels in de nissen oneindig lang wordt.

Het vele daglicht dat via de nieuwe achtergevel en de lichtstraat binnenkomt zorgt dat de woning nog eens extra ruim oogt.

De kleurstelling in de woning is licht, ingetogen maar toch fris en vrolijk

   

gerealiseerd bij luijten-smeulders-architecten