Dierenkliniek Rijen

 

De dierenartsenpraktijk en de appartementen liggen op de kruising van de Hoofdstraat en een langzaam verkeersroute naar de wijk “de Leertuinen”.

De praktijkruimte op de begane grond is laagdrempelig van opzet en heeft door toepassing van veel glas in de gevels een open en licht karakter.

Ingegeven door een fors programma van eisen op een relatief klein kavel is gezocht naar een optimaal gebruik van de aanwezige ruimte en zijn de installaties, de terreininrichting en de vaste inrichting integraal ontworpen.

Het gebouw is een compositie van drie bouwvolumes, te weten een uit gemêleerde handvorm stenen opgetrokken plastiek, een volledig glazen trappenhuis en een uit zwarte strengpersstenen gemetselde liftschacht.

Door een voor een dierenartsenpraktijk niet-alledaagse maar goed passende materiaalkeuze voor de binnenafwerking lukte het om voor de klanten een warme en welkome sfeer te creëren, zonder dat het geheel een overdreven luxe uitstraalt.

   

gerealiseerd bij luijten-smeulders architecten

 

galerie Contrast (Tilburg)

 

De expositieruimte van galerie en lijstenmakerij “Contrast” aan de Besterdring in Tilburg is substantieel vergroot door de ruimte van de voormalige bovenwoning te annexeren.

Op de begane grond wordt in extra daglicht voorzien door in de verdiepingsvloer een flinke opening te sparen.

Om ook op de verdieping maximale expositiemogelijkheden te kunnen bieden is er gekozen voor een laag geplaatste glasopening net boven de verdiepingsvloer.

De facilitaire programmaonderdelen bevinden zich op de eerste verdieping en worden afgeschermd door een met kleur verzelfstandigde expositiewand.

Betongrijze vloerafwerkingen en bijna witte wanden maken de verbouwde ruimten optimaal geschikt voor haar functie.

De eenvoudige maar stoere vorm van het rechthoekige gemetselde kader in de voorgevel staat in scherp contrast met de transparante hardglazen invulling, waarin ook de entree is opgenomen.

   

gerealiseerd bij luijten-smeulders architecten

 

Vervoort Meubelen Goirle

Ten behoeve van uitbreiding van de bestaande showroom en magazijnruimte is het naastgelegen kavel met daarop een bestaande opslaghal verworven.

Het amoveren van de bestaande hal is uitgangspunt geweest voor deze ontwerpstudie, waarna de nieuwbouw zich als een tangram kan voegen in de bestaande lay-out. 

De uitbreiding sluit architectonisch mooi aan bij het voor iedereen herkenbare beeld van het complex van Vervoort Meubelen gezien vanaf de Turnhoutsebaan.

   

ontwerp bij luijten-smeulders-architecten

 

Kantoor Tilburg

Kenmerkend voor dit kantoor verzamelgebouw is dat de elkaar opvolgende verdiepingstrappen midden in het gebouw gepositioneerd zijn, evenals de pantry’s en technische ruimten.

Dit maakt het mogelijk de noodontsluiting ook aan de zijde van de entree te positioneren om op die manier zoveel mogelijk vrij indeelbare kantoorruimte over te houden. 

De gevels zijn bekleed met antracietkeurige natuursteen.

   

gerealiseerd bij luijten-smeulders-architecten