prijsvraag Theresiazone Tilburg

Ons idee is om de begane grond van het ketelhuis her te bestemmen voor een Seats to Meet functie. Op de verdieping in het ketelhuis zijn vier loftwoningen gelegen. Deze woningen hebben een loggia en een lichthof en de indeling kan door de bewoners zelf worden bepaald. 

Een bestaande en verhoogde vloerplaat achter het ketelhuis refereert aan een perron. De plaat wordt doorgezet in Westelijke richting en daarop worden de perronwoningen gesitueerd van steeds drie in elkaar gevlochten woningtypen, waarbij de bovenwoningen op een tweede maaiveld liggen.

Alle perronwoningen zijn te bereiken vanaf de woonstraat aan de Noordzijde. 

De bomenweide aan de Oostzijde van het pan is met doorsteken verbonden met de achterliggende parkeerstraat. De architectuur van de geschakelde werkwoningen biedt erg veel ruimte voor nadere invulling van gebruikerswensen. 

Op de Oostelijke kop van dit plandeel is genoeg ruimte voor een kleinschalig woongebouw met studio’s. Het smalle kavel aan de andere zijde van de strip leent zich uitstekend voor een “urban villa” waarin een tweetal woningen zijn ontworpen en waarmee de Urban Mix compleet is!

   

i.s.m. Elles van Sluisveld

 

herbestemming loods Standdaarbuiten

Voor het herbestemmen van de voormalige suikeropslagloods in Standdaarbuiten is een plan gemaakt om in het bestaande bouwvolume van de loods "bootwoningen" onder te brengen. Hierbij zijn de bestaande stalen vakwerkspanten op diverse plaatsen zichtbaar gelaten, zoals bijvoorbeeld in de patio's op de bovenste verdieping.

In de loods is met wanden uit strekmetaal ruimte afgebakend voor de stalling van een flinke boot. Tevens is voorzien in stallingsruimte voor auto's. De kleinschalige bedrijvigheid is separaat verhuurbaar en de ingang bevindt zich aan de kant van het water.

Het woongedeelte bevindt zich voornamelijk op de bovenste bouwlaag met aan de voorzijde uitzicht op het water en de haven en een patio in het midden van de woning.

Door het dakvlak open te vouwen kan in de woningen goed in daglicht en uitzicht voorzien worden.

 

   

haalbaarheidstudie bij luijten-smeulders architecten

 

winnend ontwerp prijsvraag BNA

prijsvraag villa Witbrant-Oost Tilburg

Een langwerpige transparante omhulling is gevangen tussen twee doorstekende vloerplaten en staat rondom vrij op het kavel. De woning toont zich boven het maaiveld als een eenvoudig glazen volume. Dit eenlaagse volume biedt vanaf de straat maximaal doorzicht naar het achtergelegen gebied.

In scherp contrast met het transparante representatieve deel van de woning liggen de privé-vertrekken als een schat verborgen in het souterrain. 

Een compositie van drie rechthoekige vloerplaten op het langgerekte kavel verankert de woning op een vanzelfsprekende wijze. 

De eerste vloerplaat ligt als een deksel op een deel van het souterrain en verschaft toegang tot de woning.

De tweede vloerplaat ligt een halve meter hoger en vormt het vloerniveau van het meest representatieve deel van de woning.

De grote op het westen gelegen patio is met een trap verbonden met het hoger gelegen zonneterras: de derde vloerplaat.

   

i.s.m. menno voss en luijten-smeulders-architecten

 

appartementen Markhof Terheijden

Een vrijgekomen bedrijfsterrein in de dorpskern van Terheijden is ingevuld met een tweetal woongebouwen gelegen aan een hof. 

Een van de woongebouwen grenst tegen een bestaand woon-zorgcomplex waarmee een fysieke koppeling is gemaakt. Dit maakt het woongebouw uitermate geschikt voor senioren. 

Het hof is ruim opgezet zodat er voldoende ruimte is voor zowel parkeren als groen.

   

gerealiseerd bij luijten-smeulders-architecten