architectenburo frans van roy
 

Transformatie en nieuwbouw Hertogstraat - Derde Walstraat Nijmegen

Voor een van onze vaste opdrachtgevers hebben wij het pand aan de Hertogstraat-Derde Walstraat in Nijmegen getransformeerd naar 6 wooneenheden en op hetzelfde perceel aan de kant van de Derde Walstraat 8 nieuwe zelfstandige wooneenheden ontworpen. Het werk is volop in uitvoering. 

 

Transformatie Visstraat in Den Bosch

Voor een van onze vaste opdrachtgevers hebben wij de voormalige winkel aan de Visstraat 4 in Den Bosch (gemeentelijk monument) getransformeerd naar 5 appartementen met algemene ruimten, een winkel en kelders. De consoles die op de voorgevel hebben gezeten, maar door de jaren heen zijn weggehaald, zijn weer opnieuw vakkundig gemaakt en zijn terug geplaatst op de voorgevel. Ook de oorspronkelijke kappen zijn weer opnieuw teruggebracht. Aan de achterkant is het gebouw voorzien van een patio.

 

 

Optopping woning - Rijksbeschermd stadsgezicht

Voor een van onze vast opdrachtgevers hebben wij op een prominente locatie in Den Bosch, in Rijksbeschermd stadsgezicht- het pand opgetopt en gesplitst in drie zelfstandige wooneenheden. De nieuwe gevel heeft een architectonisch accent gekregen wat recht doet aan deze markante plek, tegenover de monumentale watertoren.

 

 

 
Foto 04-11-2019 13 42 49-2.jpg

Canisius College

Aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen wordt hard gewerkt aan de transformatie van het voormalig Canisius College, een rijksmonument en voorheen een katholieke school en internaatsgebouw in Hollandse neorenaissance stijl dat in opdracht van de paters jezuïeten was ontworpen door architect N. Molenaar.
In opdracht van Kroot & Partners Vastgoed en tB Investments hebben Braaksma & Roos Architectenbureau en Architectenburo Frans van Roy het monumentale pand getransformeerd naar woningen voor starters en young professionals. De spraakmakende bibliotheek krijgt een eigen entree. De werkzaamheden voor de transformatie zijn gestart.

 

 

Villa te Oisterwijk opgeleverd

Voor meer foto's zie onder tabblad projecten de rubriek "particulieren"

 

H. J. de Doperkerk te Sluis

Kerk H.J. de Doperkerk te Sluis opgeleverd. Klik op de foto voor meer mooie plaatjes.

 

Walburgcollege opgeleverd

Met een feestelijke opening is het Walburgcollege officieel geopend en is de school inclusief de nieuwe localen en algemene ruimtes in gebruik genomen.

Zie voor meer foto's onder tabblad projecten de rubriek "Zorg- en onderwijssector".

 
20210928_085725.jpg

Transformatie voormalig bankgebouw/galerie naar 9 appartementen

Voor een van onze vaste opdrachtgevers hebben wij het voormalige bedrijfspand getransformeerd naar een woongebouw.

In de Stationsstraat in Tilburg is een voormalig bankgebouw en later een galerie, getransformeerd naar een woongebouw ( 9 appartementen) Het gebouw waarin nog veel details van het bankgebouw aanwezig waren zijn hergebruikt. Zo is in de kluis een keuken gemaakt en de kluisdeuren zijn behouden. Ook het tourniquet doet nog dienst. De nieuwe bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen. 

 

 
canisius_2.jpg

Het voormalige Canisius College

Het Canisius College opende op 17 september 1900 zijn deuren aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen.

In samenwerking met Braaksma & Roos architecten maken wij een plan voor de transformatie van dit markante Rijksmonument.

Het in 1899 door Nicolaas Molenaar (leerling van Pierre Cuypers) ontworpen internaat voor de paters Jezuïeten, was ooit een opleidingshuis voor de katholieke elite van ons land.

 
20210923_105403.jpg

Villa in Oisterwijk gerevitaliseerd

Ons bureau heeft de opdracht gekregen een villa in Oisterwijk te revitaliseren. Van de kelder tot het dak van het huis is het vernieuwd en verduurzaamd en heeft het comfort van een eigentijdse villa met zwembad, jacuzzi en een gym. De oplevering nadert.

 

 

 
visualisatie .jpg

appartementen centrum Nijmegen

Ons buro heeft een ontwerp gemaakt voor 6 appartementen in het centrum van Nijmegen. Het ontwerp referereert naar het beeld van een pakhuis, wat goed past bij de historische context op deze locatie. 

 
3D voorgevel DEF.jpg

Walburgcollege Zwijndrecht

Het ontwerp voor de uitbreiding van het Walburgcollege in Zwijndrecht met 8 lokalen en algemene ruimte is goedgekeurd. 

Visual: G3D

 
20201013_114631.jpg

Bouw stadswoningen

Gebroeders Van Gisbergen werkt hard aan het realiseren van de vijf stadswoningen in hartje centrum Tilburg. De bouw gaat goed en het duurt niet lang voordat de bewoners hun intrek kunnen nemen. 

 
Web_001-1082_PLG6446.jpg

17 woningen te Berkel Enschot

In het eerste kwartaal van 2019 startte Hendriks Coppelmans Bouwgroep B.V. met de bouw van de door ons buro ontworpen 17 sociale huurwoningen op een tweetal locaties en in drie verschillende bouwvolumes. Vormgeving, kleur en materialisatie van de verschillende bouwblokken is hierbij optimaal afgestemd op de identiteit van de betreffende locatie. De woningen zijn nu opgeleverd en de bewoners hebben hun intrek genomen. Voor meer foto's klik op de foto en ga naar de 17 NOM woningen. 

 
1715_FvR_Develhoek_VO_gevel zuid-oost.jpg

Develhoekschool Zwijndrecht

Het schetsontwerp voor de uitbreiding van de BS Develhoek op de locatie van BS De Notenbalk is goedgekeurd. "De uitbreiding sluit op een interessante wijze aan op het bestaande gebouw" aldus de Welstandscommissie.

 
02-achtergevel.jpg

Ontwerp 14 wooneenheden in Nijmegen

Voor een van onze vaste relaties hebben wij in Nijmegen een plan gemaakt voor 12 huurappartementen en 2 microwoningen. Hiervoor wordt een bestaande centrumlocatie herontwikkeld, met behoud van de oorspronkelijke voorgevel van het monumentale pand.  (render g3d ontwerp en visualisaties)

 
 
 
2019 Havensinel.jpg

Herbestemming monumentaal pand naar 13 wooneenheden

Voor een van onze vaste relaties heeft ons buro een monumentaal kantoorpand getransformeerd naar 13 zelfstandige wooneenheden. (Visual RD Redsign)

 
beeld woning in kerk.jpg

Appartementen in kerk te Sluis

Krens Bouwontwikkeling heeft ons opdracht gegeven om een plan te maken voor 17 appartementen in de H.J. de Doperkerk in het centrum van Sluis. Een deel van de kerk houdt de functie van kapel. Alle woningen in het plan hebben een buitenruimte en een eigen parkeerplek. (render Studio &VA Interiors)

 

 

 
2019-05-03 10.32.49.jpg

Dierenkliniek te Dongen

Voor dierenkliniek Dongen hebben wij een voormalig winkelpand met bovenwoningen verbouwd tot een moderne dierenkliniek in het centrum van Dongen. Ook de voorgevel van het pand is volledig vernieuwd.

 
stadswoningen hoek Boomstraat- Elzenstraat Tilburg

Vijf energie neutrale stadswoningen centrum Tilburg

De omgevingsvergunning voor vijf stadswoningen op de hoek Boomstraat-Elzenstraat in Tilburg is verleend. Met de bouwvoorbereiding en de verkoop van de woningen is gestart.

 
20180321_121250.jpg

Gerevitaliseerd Jachthuis op landgoed Gorp en Rovert

Het fraaie voormalige Jachthuis op landgoed Gorp en Rovert is weer helemaal up-to-date.

De nieuwe warmteopwekking vindt plaats door middel van warmtepompen. Het elektrisch vermogen t.b.v. de warmtepomp wordt opgewekt met zonnepanelen die zijn opgesteld op een externe locatie.

Ook is de indeling van het gehele pand gemoderniseerd en in functioneel opzicht afgestemd op de huidige woonwensen. Klik op de foto voor nog méér mooie foto's.

 
2018-03-26 13.33.12.jpg

Dierenartsenpraktijken in Dongen en Oosterhout

Voor een vaste opdrachtgever heeft ons buro de opdracht gekregen om een plan te maken voor een tweetal dierenartsenpraktijken. Een praktijk in Dongen en een praktijk in een gemeentelijk monument in Oosterhout.

 
herbestemming pakhuis Papengas

Herbestemming Pakhuis te Nijmegen

 

Voor een van onze vaste relaties hebben wij een ontwerp gemaakt voor de transformatie van een oud pakhuis in het centrum van Nijmegen, naar 6 appartementen.

 

 

 

 
 
 
 
 
170109_OBSBosweide_kleurenplan.png

OBS Bosweide te Ridderkerk

OBS Bosweide te Ridderkerk heeft ons gevraagd om een interieurconcept te ontwikkelen voor de school. Samen met Studio Elles van Sluisveld hebben wij het pand een ware metamorfose gegeven en is het weer een eigentijds gebouw. Vrolijke, frisse kleuren en mooie materialen maken het een prettig omgeving om in te werken en te spelen.

 

 
3D_model_blauw_overzicht_1.jpg

Inrichting Blicon Varel

Blicon-Varel heeft ons buro gevraagd om voor hun casco opgeleverde kantoor in Turnhout een inrichtingsplan te maken. In aansluiting op de open bedrijfscultuur is er voor gekozen om zo min mogelijk scheidingswanden toe te passen. Daar waar privacy gewenst is zijn hardglazen wanden geplaatst.  

 

 
jvg-170626-A-002-jpg.jpg

IJzergieterij opgeleverd!

De woningen en commerciële ruimten in de voormalige IJzergieterij zijn in december 2016 overgedragen aan de nieuwe bewoners. Het naastgelegen appartementengebouw zal medio 2017 gereed zijn, waarna het Pocketpark zal worden aangelegd.

 

 
Clossenborch.png

Revitaliseren Woonzorgcentrum De Clossenborch

Thebe heeft ons buro gevraagd om de begane grond van zorgcentrum de Clossenborch te Hilvarenbeek te revitaliseren. De begane grond wordt geschikt gemaakt voor het huisvesten van een viertal woongroepen met PG-cliënten.

 

 
presentatie kinderdijk.jpg

Visie werelderfgoed Kinderdijk

Werelderfgoed Kinderdijk is het historische icoon van het Nederlandse waterbeheer. Het molenlandschap heeft een grote waarde en wordt vanuit de hele wereld bezocht. De huidige inrichting van het ontvangstgebied is echter niet Werelderfgoedwaardig. In samenwerking met landschapsbureau Aksis en Elles van Sluisveld interieurarchitectuur is ten behoeve van een architectenselectie een visie ontwikkeld voor de herinrichting van het gebied en voor een nieuw bezoekerscentrum.