architectenburo frans van roy
 
canisius_2.jpg

Het voormalige Canisius College

Het Canisius College opende op 17 september 1900 zijn deuren aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen.

In samenwerking met Braaksma & Roos architecten maken wij een plan voor de transformatie van dit markante Rijksmonument.

Het in 1899 door Nicolaas Molenaar (leerling van Pierre Cuypers) ontworpen internaat voor de paters Jezuïeten, was ooit een opleidingshuis voor de katholieke elite van ons land.

 
8.jpg

De Stomerij in Rotterdam

Eind vorig jaar is De Stomerij in Rotterdam opgeleverd. De oude stomerij is getransformeerd naar een woongebouw met 6 appartementen en een buitenruimte. Klik op de link voor de foto's.

 
doorsnede appartement kerk te Sluis

Inloopavond kerk te Sluis

Op 3 december jl. is tijdens de inloopavond voor de inwoners van Sluis en andere belangstellenden het plan gepresenteerd. In de markante kerk uit 1927 komen 17 appartementen. Ook werd de naam van het project onthuld Le Baptiste.

Visual Studio &VA

 

 
Sloop is begonne

Start bouw vijf stadswoningen in Tilburg

Startsein voor de bouw van vijf woningen in de Boomstraat te Tilburg. Er is al begonnen met de sloop van het oude T squash gebouw. In het nieuwe jaar zal Bouwbedrijf Gebroeders van Gisbergen met de bouw van de vijf stadswoningen beginnen. 

 
20191024_124744.jpg

Hoogste punt!

Op 24 oktober is het hoogste punt bereikt voor de 17 NOM woningen die ons buro heeft ontworpen in opdracht van Tiwos.

Hendriks Coppelmans gaat voortvarend te werk en zit mooi op schema op beide locaties: Kerkstraat en Molenstraat te Berkel Enschot. Herman Jansen (toezichthouder van Tiwos) en architect Frans van Roy, hesen samen de vlag op de bouwplaats aan de Kerkstraat. Een feestelijk moment

 
Walburg College.jpg

uitbreiding school voor voortgezet onderwijs

Voor een onderwijsstichting heeft ons buro een uitbreiding gemaakt voor een openbare school voor voortgezet onderwijs. De uitbreiding betreft 8 lokalen en algemene ruimten. (Visual Studio van Gogh)

 

 
2019 Havensinel.jpg

Herbestemming monumentaal pand naar 13 wooneenheden

Voor een van onze vaste relaties heeft ons buro een monumentaal kantoorpand getransformeerd naar 13 zelfstandige wooneenheden. (Visual RD Redsign)

 
02-achtergevel.jpg

Ontwerp 14 wooneenheden in Nijmegen

Voor een van onze vaste relaties hebben wij in Nijmegen een plan gemaakt voor 12 huurappartementen en 2 microwoningen. Hiervoor wordt een bestaande centrumlocatie herontwikkeld, met behoud van de oorspronkelijke voorgevel van het monumentale pand.  (render g3d ontwerp en visualisaties)

 
beeld woning in kerk.jpg

Appartementen in kerk te Sluis

Krens Bouwontwikkeling heeft ons opdracht gegeven om een plan te maken voor 17 appartementen in de H.J. de Doperkerk in het centrum van Sluis. Een deel van de kerk houdt de functie van kapel. Alle woningen in het plan hebben een buitenruimte en een eigen parkeerplek. (render Studio &VA Interiors)

 

 

 
2019-05-03 10.32.49.jpg

Dierenkliniek te Dongen

Voor dierenkliniek Dongen hebben wij een voormalig winkelpand met bovenwoningen verbouwd tot een moderne dierenkliniek in het centrum van Dongen. Ook de voorgevel van het pand is volledig vernieuwd.

 
foto terraszijde-bijgesneden02.jpg

Villa del Bosque

Villa del Bosque opgeleverd

De villa in het plan “De Boschkamer” in Goirle is opgetrokken in witte lange gevelstenen van MBI.

De langwerpige vorm van de footprint wordt extra benadrukt door de gevelstenen stootvoegloos te verwerken. De diepe neggen, de gemetselde buitenplafonds en de neutrale kleurstelling van de gevels doen recht aan de architectonische keuze om op dit bosperceel een plastisch en abstract gebouw te maken.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de tuininrichting en in het najaar zal er een uitgebreide fotoreportage op de website te zien zijn.

 

 

 
1031 - 20180610 - 002.jpg

17 woningen te Berkel Enschot

In het eerste kwartaal van 2019 start Hendriks Coppelmans Bouwgroep B.V. met de bouw van de door ons buro ontworpen 17 sociale huurwoningen op een tweetal locaties en in drie verschillende bouwvolumes. Vormgeving, kleur en materialisatie van de verschillende bouwblokken is hierbij optimaal afgestemd op de identiteit van de betreffende locatie.

 
stadswoningen hoek Boomstraat- Elzenstraat Tilburg

Vijf energie neutrale stadswoningen centrum Tilburg

De omgevingsvergunning voor vijf stadswoningen op de hoek Boomstraat-Elzenstraat in Tilburg is verleend. Met de bouwvoorbereiding en de verkoop van de woningen is gestart.

 
20180321_121250.jpg

Gerevitaliseerd Jachthuis op landgoed Gorp en Rovert

Het fraaie voormalige Jachthuis op landgoed Gorp en Rovert is weer helemaal up-to-date.

De nieuwe warmteopwekking vindt plaats door middel van warmtepompen. Het elektrisch vermogen t.b.v. de warmtepomp wordt opgewekt met zonnepanelen die zijn opgesteld op een externe locatie.

Ook is de indeling van het gehele pand gemoderniseerd en in functioneel opzicht afgestemd op de huidige woonwensen. Klik op de foto voor nog méér mooie foto's.

 
2018-05-17 08.59.02.jpg

17 NOM woningen in Berkel Enschot

In opdracht van Tiwos gaat ons buro op een tweetal lokaties in Berkel Enschot 17 NOM woningen ontwerpen. De woningen worden niet aangesloten op het aardgasnet en dus helemaal klaar voor de toekomst. Het project wordt in een bouwteam gerealiseerd. We gaan er een mooi project van maken!

 
2018-07-11 14.42.34.jpg

Bouw villa met zwembad en poolhouse in Goirle vordert gestaag

De bouw van villa del Bosque in opdracht van de familie Hoogendoorn vordert gestaag.  Het kavel ligt in het plan de Boschkamer maar wordt ontsloten vanaf de Tilburgse weg in Goirle. De betonnen vloeren en daken zijn gestort en er wordt volop gemetseld. Het volume van de villa is al goed zichtbaar. De gevels worden opgetrokken uit stootvoegloos metselwerk van witte betonstenen.

 
2018-03-26 13.33.12.jpg

Dierenartsenpraktijken in Dongen en Oosterhout

Voor een vaste opdrachtgever heeft ons buro de opdracht gekregen om een plan te maken voor een tweetal dierenartsenpraktijken. Een praktijk in Dongen en een praktijk in een gemeentelijk monument in Oosterhout.

 
thumb_IMG_0248_1024.jpg

Herbestemming kerk in Sluis

Krens Bouwontwikkeling en Participatie heeft ons buro gevraagd een haalbaarheidsonderzoek te doen voor een herbestemming van een kerk in Sluis. Wij werken hiervoor samen met Studio Nina van As. 

 
1030-001.RGB_color.jpg

Vijf Stadswoningen in centrum Tilburg

Voor een van onze relaties hebben wij een ontwerp gemaakt voor vijf stadswoningen in het centrum van Tilburg. Een fijne locatie en mooie woningen met veel ruimte om te wonen en te werken.

 
20180321_121250 .jpeg

Revitalisering monumentaal Jachthuis

Voor onze opdrachtgever hebben wij een revitaliseringsplan gemaakt voor het monumentale jachthuis te Hilvarenbeek. Het prachtig jachthuis is een rijksmonument en wordt aangepast aan het wooncomfort van deze tijd. Ons buro heeft een concept ontworpen voor de inrichting zodat het aangenaam vertoeven wordt in dit schitterende pand.

 
VierbanseGantel_Woonkamer&Keuken&Gevel_01_V02 (2).jpg

Verbouwing woonhuis in Tilburg

Voor een vaste relatie hebben wij een ontwerp gemaakt voor een aanbouw met lichtstraat. De keuken is verplaatst en is samen met de badkamer gemoderniseerd.

 
20180317_134136.jpg

Bouw appartementen Papengas in Nijmegen nadert voltooiing!

De verbouwing van het pakhuis vordert gestaag. De 6 luxe appartementen in het hartje van Nijmegen zien er geweldig uit en de belangstelling is groot. Oplevering medio april 2018.

 
borboleta.jpeg

Verbouwing gemeentelijk monument

Voor een van onze vaste relaties hebben wij in het centrum van Nijmegen een gemeentelijk monument verbouwd tot een sfeervolle lunchroom. De puien in de voorgevel van dit voormalige winkelpand zijn weer in de oude staat teruggebracht.  

 
1715_FvR_Develhoek_VO_gevel zuid-oost.jpg

Develhoekschool Zwijndrecht

Het schetsontwerp voor de uitbreiding van de BS Develhoek op de locatie van BS De Notenbalk is goedgekeurd. "De uitbreiding sluit op een interessante wijze aan op het bestaande gebouw" aldus de Welstandscommissie.

 
liebau website.jpeg

Herontwikkeling Liebau terrein in Roosendaal

Voor Krens ten Brinke Projectontwikkeling is in samenwerking met landschapsarchitect Alma Kennis (Aksis) een conceptontwerp gemaakt voor het Liebau terrein in Roosendaal. Een locatie die aan herontwikkeling toe is zodat bewoners en gebruikers er graag zullen wonen en vertoeven.

 
Papengas 11 Nijmegen.png

Herbestemming Pakhuis te Nijmegen

 

Voor een van onze vaste relaties hebben wij een ontwerp gemaakt voor de transformatie van een oud pakhuis in het centrum van Nijmegen, naar 6 appartementen.

 

 

 

 
beeld haalbaarheidstudie.jpg

Haalbaarheidsstudies Berkel-Enschot

 

In opdracht van Tiwos hebben wij voor een tweetal centrumlocaties in Berkel Enschot opdracht gekregen voor het maken van haalbaarheid- en verkavelingsstudies.

 

 
foto locatie.jpg

De Develhoek te Zwijndrecht

Ons buro heeft opdracht gekregen om een uitbreidingsplan te maken voor OBS De Develhoek te Zwijndrecht op de locatie van basisschool de Notenbalk.

 

 
170109_OBSBosweide_kleurenplan.png

OBS Bosweide te Ridderkerk

OBS Bosweide te Ridderkerk heeft ons gevraagd om een interieurconcept te ontwikkelen voor de school. Samen met Studio Elles van Sluisveld hebben wij het pand een ware metamorfose gegeven en is het weer een eigentijds gebouw. Vrolijke, frisse kleuren en mooie materialen maken het een prettig omgeving om in te werken en te spelen.

 

 
3D_model_blauw_overzicht_1.jpg

Inrichting Blicon Varel

Blicon-Varel heeft ons buro gevraagd om voor hun casco opgeleverde kantoor in Turnhout een inrichtingsplan te maken. In aansluiting op de open bedrijfscultuur is er voor gekozen om zo min mogelijk scheidingswanden toe te passen. Daar waar privacy gewenst is zijn hardglazen wanden geplaatst.  

 

 
de Nieuwe Maria_concept.png

Klooster Mariadal

Door Krens ten Brinke zijn wij gevraagd om in samenwerking met Sander Nelissen van Wessel de Jonge Architecten en Roij Bijhouwer architect, een visie te ontwikkelen voor een herbestemming met nieuwbouw voor het kloostercomplex Mariadal te Roosendaal. Hierbij is ook samengewerkt met Eric Gude conceptontwikkelaar en Wim van Rijswijk (Maatschappelijk Financieren).

 

 
170215_Best_Presentatie Welstand.png

Molenstraat te Best

Voor een van onze vaste relaties hebben wij een schetsontwerp gemaakt voor een woongebouw met 36 appartementen en een parkeerkelder op een ontwikkellocatie in Best.  

 

 
jvg-170626-A-002-jpg.jpg

IJzergieterij opgeleverd!

De woningen en commerciële ruimten in de voormalige IJzergieterij zijn in december 2016 overgedragen aan de nieuwe bewoners. Het naastgelegen appartementengebouw zal medio 2017 gereed zijn, waarna het Pocketpark zal worden aangelegd.

 

 
Clossenborch.png

Revitaliseren Woonzorgcentrum De Clossenborch

Thebe heeft ons buro gevraagd om de begane grond van zorgcentrum de Clossenborch te Hilvarenbeek te revitaliseren. De begane grond wordt geschikt gemaakt voor het huisvesten van een viertal woongroepen met PG-cliënten.

 

 
Oude Stomerij.jpg

Plan Stomerij goedgekeurd door Welstand

De voormalige Stomerij aan de Bergweg te Rotterdam wordt getransformeerd naar een woongebouw met 6 zelfstandige startersappartementen. De appartementen kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke stadstuin. In dit project wordt samengewerkt met Elles van Sluisveld en Koen Vissers.

 

 
oude stomerij.jpg

Herbestemming Stomerij Rotterdam

Recent hebben wij opdracht gekregen om een voormalige stomerij in Rotterdam te transformeren tot een woongebouw. Dit oude gebouw wordt weer in ere hersteld en komt weer geheel vrij te staan in zijn omgeving.

 

 
Blicon.jpg

Plan revitalisering bedrijfsruimte Gilze

De entree van het bedrijfspand van Blicon wordt gemoderniseerd. Tevens wordt het gebouw van binnen aangepakt: de ruimtelijke relatie tussen het kantoorgedeelte en de presentatieruimte wordt vergroot, waardoor het gebouw weer een eigentijds en open karakter krijgt.

 

 
locatie Mill.jpg

Flexibel woonconcept

In samenwerking met studio Elles van Sluisveld is een integraal-flexibel woonconcept ontwikkeld. Met dit concept is het mogelijk om betaalbare zorgappartementen en kleinschalige woonvormen te realiseren binnen een vooraf vastgesteld budget. Zorgappartementen kunnen indien gewenst op termijn eenvoudig omgezet worden in zelfstandige appartementen. 

 

 
gemeentehuis Berkel Enschot.jpg

Studie hergebruik gemeentehuis Berkel Enschot

In opdracht van een van onze vaste relaties is voor het voormalige gemeentehuis in Berkel Enschot i.s.m. Studio Elles van Sluisveld een plan gemaakt voor 24 woningen. Nagenoeg alle woningen zijn grondgebonden. De voormalige raadzaal is getransformeerd tot een wintertuin. In samenwerking met Aksis Landschapsarchitecten is ook een herinrichtingsplan gemaakt voor de gehele buitenruimte.

 

 
Geefhuishof.jpg

Volumestudie Geefhuishof Tilburg

Op de locatie van de voormalige school aan de Geefhuishof in Tilburg is een ontwerp gemaakt voor grondgebonden starterswoningen. Voor de woningen ligt een pleintje waaraan de parkeerplaatsen gesitueerd zijn. De woningen zijn naar behoefte eenvoudig uitbreidbaar.

 
binnenhoven.JPG.jpg

Design & Build selectie Dongen

Samen met aannemersbedrijf Coolen/Remmers heeft Architectenburo Frans van Roy i.s.m. Studio Elles van Sluisveld, een haalbaarheidstudie gemaakt voor het gebied Binnenhoven in Dongen. Het plan omvat 25 woningen en 6 appartementen gevestigd achter de gevel van de oude schoenfabriek van Gebra Winsor.

 
presentatie kinderdijk.jpg

Visie werelderfgoed Kinderdijk

Werelderfgoed Kinderdijk is het historische icoon van het Nederlandse waterbeheer. Het molenlandschap heeft een grote waarde en wordt vanuit de hele wereld bezocht. De huidige inrichting van het ontvangstgebied is echter niet Werelderfgoedwaardig. In samenwerking met landschapsbureau Aksis en Elles van Sluisveld interieurarchitectuur is ten behoeve van een architectenselectie een visie ontwikkeld voor de herinrichting van het gebied en voor een nieuw bezoekerscentrum.

 

 
impressie passage MFA Zwijndrecht

Selectie MFA Zwijndrecht gewonnen

Gemeente Zwijndrecht en Trivire willen voor de wijk Kort Ambacht Zuid in Zwijndrecht een multifunctionele accomodatie (MFA) realiseren die een bijdrage levert aan de leefbaarheid in de wijk. Het gebouw moet een belangrijke en centrale ontmoetingsplek worden die de samenhang in de wijk bevordert en de binding tussen mens en buurt vergroot. Basisschool De Dolfijn, Diverz, Trivire en de Gemeente Zwijndrecht zijn de hoofdgebruikers. In samenwerking met interieurarchitect Elles van Sluisveld en landschapsarchitect Alma Kennis is ons concept als winnaar uit de bus gekomen.