architectenburo frans van roy
 
Web_001-1082_PLG6446.jpg

17 woningen te Berkel Enschot

In het eerste kwartaal van 2019 startte Hendriks Coppelmans Bouwgroep B.V. met de bouw van de door ons buro ontworpen 17 sociale huurwoningen op een tweetal locaties en in drie verschillende bouwvolumes. Vormgeving, kleur en materialisatie van de verschillende bouwblokken is hierbij optimaal afgestemd op de identiteit van de betreffende locatie. De woningen zijn nu opgeleverd en de bewoners hebben hun intrek genomen. Voor meer foto's klik op de foto en ga naar de 17 NOM woningen. 

 
canisius_2.jpg

Het voormalige Canisius College

Het Canisius College opende op 17 september 1900 zijn deuren aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen.

In samenwerking met Braaksma & Roos architecten maken wij een plan voor de transformatie van dit markante Rijksmonument.

Het in 1899 door Nicolaas Molenaar (leerling van Pierre Cuypers) ontworpen internaat voor de paters Jezuïeten, was ooit een opleidingshuis voor de katholieke elite van ons land.

 
18037 Walburg college NT 20200331.png

Walburgcollege Zwijndrecht

Het ontwerp voor de uitbreiding van het Walburgcollege in Zwijndrecht met 8 lokalen en algemene ruimte is goedgekeurd. 

Visual: Studio van Gogh

 
doorsnede appartement kerk te Sluis

Inloopavond kerk te Sluis

Op 3 december jl. is tijdens de inloopavond voor de inwoners van Sluis en andere belangstellenden het plan gepresenteerd. In de markante kerk uit 1927 komen 17 appartementen. Ook werd de naam van het project onthuld Le Baptiste.

Visual Studio &VA

 

 
1715_FvR_Develhoek_VO_gevel zuid-oost.jpg

Develhoekschool Zwijndrecht

Het schetsontwerp voor de uitbreiding van de BS Develhoek op de locatie van BS De Notenbalk is goedgekeurd. "De uitbreiding sluit op een interessante wijze aan op het bestaande gebouw" aldus de Welstandscommissie.

 
Sloop is begonne

Start bouw vijf stadswoningen in Tilburg

Startsein voor de bouw van vijf woningen in de Boomstraat te Tilburg. Er is al begonnen met de sloop van het oude T squash gebouw. In het nieuwe jaar zal Bouwbedrijf Gebroeders van Gisbergen met de bouw van de vijf stadswoningen beginnen. 

 
20191024_124744.jpg

Hoogste punt!

Op 24 oktober is het hoogste punt bereikt voor de 17 NOM woningen die ons buro heeft ontworpen in opdracht van Tiwos.

Hendriks Coppelmans gaat voortvarend te werk en zit mooi op schema op beide locaties: Kerkstraat en Molenstraat te Berkel Enschot. Herman Jansen (toezichthouder van Tiwos) en architect Frans van Roy, hesen samen de vlag op de bouwplaats aan de Kerkstraat. Een feestelijk moment

 
2019 Havensinel.jpg

Herbestemming monumentaal pand naar 13 wooneenheden

Voor een van onze vaste relaties heeft ons buro een monumentaal kantoorpand getransformeerd naar 13 zelfstandige wooneenheden. (Visual RD Redsign)

 
02-achtergevel.jpg

Ontwerp 14 wooneenheden in Nijmegen

Voor een van onze vaste relaties hebben wij in Nijmegen een plan gemaakt voor 12 huurappartementen en 2 microwoningen. Hiervoor wordt een bestaande centrumlocatie herontwikkeld, met behoud van de oorspronkelijke voorgevel van het monumentale pand.  (render g3d ontwerp en visualisaties)

 
beeld woning in kerk.jpg

Appartementen in kerk te Sluis

Krens Bouwontwikkeling heeft ons opdracht gegeven om een plan te maken voor 17 appartementen in de H.J. de Doperkerk in het centrum van Sluis. Een deel van de kerk houdt de functie van kapel. Alle woningen in het plan hebben een buitenruimte en een eigen parkeerplek. (render Studio &VA Interiors)

 

 

 
2019-05-03 10.32.49.jpg

Dierenkliniek te Dongen

Voor dierenkliniek Dongen hebben wij een voormalig winkelpand met bovenwoningen verbouwd tot een moderne dierenkliniek in het centrum van Dongen. Ook de voorgevel van het pand is volledig vernieuwd.

 
stadswoningen hoek Boomstraat- Elzenstraat Tilburg

Vijf energie neutrale stadswoningen centrum Tilburg

De omgevingsvergunning voor vijf stadswoningen op de hoek Boomstraat-Elzenstraat in Tilburg is verleend. Met de bouwvoorbereiding en de verkoop van de woningen is gestart.

 
20180321_121250.jpg

Gerevitaliseerd Jachthuis op landgoed Gorp en Rovert

Het fraaie voormalige Jachthuis op landgoed Gorp en Rovert is weer helemaal up-to-date.

De nieuwe warmteopwekking vindt plaats door middel van warmtepompen. Het elektrisch vermogen t.b.v. de warmtepomp wordt opgewekt met zonnepanelen die zijn opgesteld op een externe locatie.

Ook is de indeling van het gehele pand gemoderniseerd en in functioneel opzicht afgestemd op de huidige woonwensen. Klik op de foto voor nog méér mooie foto's.

 
2018-03-26 13.33.12.jpg

Dierenartsenpraktijken in Dongen en Oosterhout

Voor een vaste opdrachtgever heeft ons buro de opdracht gekregen om een plan te maken voor een tweetal dierenartsenpraktijken. Een praktijk in Dongen en een praktijk in een gemeentelijk monument in Oosterhout.

 
thumb_IMG_0248_1024.jpg

Herbestemming kerk in Sluis

Krens Bouwontwikkeling en Participatie heeft ons buro gevraagd een haalbaarheidsonderzoek te doen voor een herbestemming van een kerk in Sluis. Wij werken hiervoor samen met Studio Nina van As. 

 
20180321_121250 .jpeg

Revitalisering monumentaal Jachthuis

Voor onze opdrachtgever hebben wij een revitaliseringsplan gemaakt voor het monumentale jachthuis te Hilvarenbeek. Het prachtig jachthuis is een rijksmonument en wordt aangepast aan het wooncomfort van deze tijd. Ons buro heeft een concept ontworpen voor de inrichting zodat het aangenaam vertoeven wordt in dit schitterende pand.

 
liebau website.jpeg

Herontwikkeling Liebau terrein in Roosendaal

Voor Krens ten Brinke Projectontwikkeling is in samenwerking met landschapsarchitect Alma Kennis (Aksis) een conceptontwerp gemaakt voor het Liebau terrein in Roosendaal. Een locatie die aan herontwikkeling toe is zodat bewoners en gebruikers er graag zullen wonen en vertoeven.

 
Papengas 11 Nijmegen.png

Herbestemming Pakhuis te Nijmegen

 

Voor een van onze vaste relaties hebben wij een ontwerp gemaakt voor de transformatie van een oud pakhuis in het centrum van Nijmegen, naar 6 appartementen.

 

 

 

 
foto locatie.jpg

De Develhoek te Zwijndrecht

Ons buro heeft opdracht gekregen om een uitbreidingsplan te maken voor OBS De Develhoek te Zwijndrecht op de locatie van basisschool de Notenbalk.

 

 
170109_OBSBosweide_kleurenplan.png

OBS Bosweide te Ridderkerk

OBS Bosweide te Ridderkerk heeft ons gevraagd om een interieurconcept te ontwikkelen voor de school. Samen met Studio Elles van Sluisveld hebben wij het pand een ware metamorfose gegeven en is het weer een eigentijds gebouw. Vrolijke, frisse kleuren en mooie materialen maken het een prettig omgeving om in te werken en te spelen.

 

 
3D_model_blauw_overzicht_1.jpg

Inrichting Blicon Varel

Blicon-Varel heeft ons buro gevraagd om voor hun casco opgeleverde kantoor in Turnhout een inrichtingsplan te maken. In aansluiting op de open bedrijfscultuur is er voor gekozen om zo min mogelijk scheidingswanden toe te passen. Daar waar privacy gewenst is zijn hardglazen wanden geplaatst.  

 

 
jvg-170626-A-002-jpg.jpg

IJzergieterij opgeleverd!

De woningen en commerciële ruimten in de voormalige IJzergieterij zijn in december 2016 overgedragen aan de nieuwe bewoners. Het naastgelegen appartementengebouw zal medio 2017 gereed zijn, waarna het Pocketpark zal worden aangelegd.

 

 
Clossenborch.png

Revitaliseren Woonzorgcentrum De Clossenborch

Thebe heeft ons buro gevraagd om de begane grond van zorgcentrum de Clossenborch te Hilvarenbeek te revitaliseren. De begane grond wordt geschikt gemaakt voor het huisvesten van een viertal woongroepen met PG-cliënten.

 

 
Blicon.jpg

Plan revitalisering bedrijfsruimte Gilze

De entree van het bedrijfspand van Blicon wordt gemoderniseerd. Tevens wordt het gebouw van binnen aangepakt: de ruimtelijke relatie tussen het kantoorgedeelte en de presentatieruimte wordt vergroot, waardoor het gebouw weer een eigentijds en open karakter krijgt.

 

 
Geefhuishof.jpg

Volumestudie Geefhuishof Tilburg

Op de locatie van de voormalige school aan de Geefhuishof in Tilburg is een ontwerp gemaakt voor grondgebonden starterswoningen. Voor de woningen ligt een pleintje waaraan de parkeerplaatsen gesitueerd zijn. De woningen zijn naar behoefte eenvoudig uitbreidbaar.

 
presentatie kinderdijk.jpg

Visie werelderfgoed Kinderdijk

Werelderfgoed Kinderdijk is het historische icoon van het Nederlandse waterbeheer. Het molenlandschap heeft een grote waarde en wordt vanuit de hele wereld bezocht. De huidige inrichting van het ontvangstgebied is echter niet Werelderfgoedwaardig. In samenwerking met landschapsbureau Aksis en Elles van Sluisveld interieurarchitectuur is ten behoeve van een architectenselectie een visie ontwikkeld voor de herinrichting van het gebied en voor een nieuw bezoekerscentrum.